KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

O nas

 

 Z głębokim żalem zawiadamiamy,

 iż dnia 7 kwietnia 2021r. zmarł 

 

Pan Sławomir Maćkowiak

 

 Dobry i Ceniony 

Wieloletni Pracownik

 naszego przedszkola, 

Zawsze empatyczny i serdeczny.

 

 Żegnamy Go.

 

Pozostanie w naszych sercach i pamięci.

źródło: https://brzeszcze.pl/zaloba-narodowa-po-smierci-jana-olszewskiego,9154

Uroczystości pogrzebowe odbędą się dnia 19 kwietnia

 o godz. 12.30 na cmentarzu Doły przy ul. Smutnej 9.



Z okazji Świąt Wielkiej Nocy składamy Wszystkim Rodzicom i Dzieciom najserdeczniejsze życzenia ,

moc zdrowia i radości, wszelkiego dobra, wytchnienia od codzienności,

wiosennego nastroju oraz optymizmu, a także dużo odpoczynku.

Wesołego Alleluja!!!

 

Dyrektor i Pracownicy Przedszkola Miejskiego Nr 76


Szanowni Rodzice.

W związku z ogłoszonymi nowymi obostrzeniami z powodu  COVID-1 9 , obowiązującymi od dnia 27.03.2021r.  informujemy, iż  w terminie od 29 marca do 9 kwietnia 2021 będzie zawieszona działalność naszego przedszkola.

Rozporządzenie MEiN w sprawie czasowego zawieszenia zajęć

Przedszkole będzie sprawowało opiekę tylko i wyłącznie nad dziećmi pracowników  medycznych oraz służb mundurowych (funkcjonariuszy Policji, Straży Pożarnej, Straży Miejskiej, żołnierzy)

Dlatego też Rodzice dzieci, pracujących w/w służbach , którzy nie będą mogli zapewnić swojemu dziecku opieki, proszeni są o wypełnienie poniższego oświadczenia i przesłania go na adresy mailowe lub osobiste dostarczenie ich, do nauczycieli poszczególnych grup najpóźniej do dnia 29 marca  do godz. 8.30.

OŚWIADCZENIE 

 

Na tej podstawie od dnia 29 marca 2021r do 9 kwietnia 2021r.  dzieci wymagające opieki stacjonarnej będą mogły korzystać z opieki i usług  naszego przedszkola.

W zależności od Państwa potrzeb Dyrektor przedszkola, przygotuje  nową organizację pracy dla dzieci uczęszczających w/w wskazanym terminie

Natomiast dla dzieci, którym opieka zostanie zapewniona w domu, nauczyciele wszystkich grup będą prowadzić kształcenie na odległość (praca zdalna) poprzez naszą stronę internetowa.

 

BARDZO WAŻNA INFORMACJA

Rodzice dzieci będą mogli skorzystać z dodatkowego zasiłku opiekuńczego.

 

Dyrektor

Przedszkola Miejskiego Nr 76


Szanowni Rodzice!!!

W związku ze znacznym wzrostem zachorowań na COVID - 19 przypominamy, iż przedszkole pracuje w reżimie sanitarnym.

W zaistniałej sytuacji prosimy Państwa o BEZWZGLĘDNE przestrzeganie wszelkich zasad oraz zachowanie środków ostrożności a także nie przyprowadzanie do placówki dzieci, wykazujących objawy infekcyjne (tj. katar, kaszel, bóle brzucha, wymioty, biegunka i inne...)

Jeśli zaobserwujemy u dziecka, choćby jeden z wymienionych objawów, rodzic zobowiązany jest odebrać dziecko z przedszkola. Następnie pójść z dzieckiem do lekarza i przedłożyć nauczycielom w grupie zaświadczenie, iż dziecko jest zdrowe i może uczęszczać do przedszkola. Bez takiego zaświadczenia,  dziecko nie będzie mogło korzystać z usług przedszkola.

 

Apelujemy do Państwa,

 

Dbajmy o siebie i swoich najbliższych.

Życzymy Wszystkim dużo zdrowia....

 

Dyrektor I Pracownicy PM Nr 76

 


Drodzy Rodzice,

Zapraszamy do zapoznania się z zasadami rekrutacji do przedszkoli miejskich na rok 2021/2022 w zakładce REKRUTACJA   Rekrutacja 2021/2022

Deklaracje o kontynuowaniu wychowania przedszkolnego będą składane w dniach 18-25 marca 2021 r.


Dyrekcja oraz Rada Pedagogiczna naszego Przedszkola serdecznie dziękują tacie oraz dziadkowi Kai M. z grupy ISKIERKI za otwarte serce, życzliwość, bezinteresowną pomoc i nieocenione wsparcie naszej placówki ❤️


1% podatku dla Przedszkola Miejskiego nr 76


Dyrektor oraz Rada Pedagogiczne bardzo gorąco dziękują za wsparcie dla przedszkola w poprzednim roku rozliczeniowym.
W tym roku równie bardzo gorąco prosimy o wsparcie i zachęcamy Państwa oraz Państwa rodziny do udziału w akcji 1 % podatku dla naszego przedszkola.
Pozyskane  środki zostaną przeznaczone na doposażenie przedszkola w niezbędne pomoce dydaktyczne  oraz materiały edukacyjne dla dzieci.
Naszym partnerem jest "FUNDACJA STUDENCKA MŁODZI-MŁODYM"
Organizacja Pożytku Publicznego
KRS: 0000270261
Podczas rozliczania podatkowego za 2020r za pośrednictwem Fundacji Młodzi młodym możecie Państwo przekazać 1 %  podatku bezpośrednio dla naszego przedszkola.
 
Dzięki Państwa pomocy i wsparciu możemy pozyskać dodatkowe fundusze na poprawę funkcjonowania naszego przedszkola oraz rozwój naszych wychowanków.


Szanowni Państwo

OD1 LUTEGO 2021 r.można składać przez INTERNET wnioski o przyznanie świadczenia wychowawczego „500+” na nowy okres świadczeniowy rozpoczynający się od 1 czerwca 2021 r.    Wnioski można składać za pośrednictwem:

Od 1 kwietnia 2021 r. będzie można składać wnioski drogą tradycyjną (papierową) w punktach przyjęć wniosków Centrum Świadczeń Socjalnych w Łodzi.

Szczegółowe informacje można uzyskać w Centrum Świadczeń Socjalnych w Łodzi
www.css.samorzad.lodz.pllub pod numerem telefonu 042 638 59 69

 Pamiętaj !

Ustalenie prawa do świadczenia oraz wypłata zależy od terminu złożenia prawidłowo wypełnionego i kompletnego wniosku:

 

Miesiąc złożenia wniosku

Miesiąc rozpatrzenia wniosku i wypłaty świadczenia

Luty 2021

do 30 czerwca 2021

Marzec 2021

Kwiecień 2021

Maj 2021

do 31 lipca 2021

Czerwiec 2021

do 31 sierpnia 2021

Lipiec 2021

do 30 września 2021

Sierpień 2021

do 31 października 2021

 

Szanowni Państwo!
 
W przypadku decyzji, dotyczącej kwarantanny, podjętej przez Powiatową Stację Sanitarno- Epidemiologiczną w Łodzi prosimy o niezwłoczne poinformowanie przedszkola o zaistniałym fakcie.
Jednocześnie prosimy Państwa, aby podczas odbierania dzieci z przedszkola pamiętać o zachowaniu odpowiedniego dystansu, w celu zapewnienia bezpieczeństwa naszym wychowankom oraz pracownikom przedszkola.
Pamiętajcie Państwo o zasłanianiu ust i nosa, zgodnie z reżimem sanitarnym i wytycznymi GIS.
Nie narażajmy siebie i innych na niepotrzebny stres.
Życzymy Państwu dużo zdrowia, wytrwałości i optymizmu...
 
Dyrektor i Pracownicy PM nr 76

 W związku z rozpoczęciem 1 września 2020 nowego roku szkolnego prosimy o zapoznanie się z REGULAMINEM PRZEDSZKOLA MIEJSKIEGO NR 76 W ZWIĄZKU Z ROZPOCZĘCIEM ROKU SZKOLNEGO 2020/2021, Z ZACHOWANIEM WYTYCZNYCH PRZECIWEPIDEMICZNYCH



POPRZEZ BEZTROSKIE, RADOSNE DZIECIŃSTWO OTWIERAMY OKNO NA SZCZĘŚLIWĄ PRZYSZŁOŚĆ


Nasze przedszkole jest placówką publiczną. Jest to piętrowy budynek posiadający: 4 przestrzenne, nasłonecznione sale dydaktyczne dostosowane do potrzeb dzieci, obszerne hole, szatnię, kuchnię

W przedszkolu funkcjonują cztery oddziały dla dzieci w wieku od 3 do 6 lat.

Przedszkole zapewnia dzieciom opiekę, wychowanie, wszechstronny rozwój oraz warunki do uczenia się w atmosferze przyjaźni, akceptacji i bezpieczeństwa. Wykwalifikowana kadra wspiera rozwój aktywności ruchowej dzieci uatrakcyjniając zajęcia elementami ćwiczeń i zabaw z elementami gimnastyki korekcyjnej, Weroniki Sherborne, pedagogiki zabawy. W pracy z dziećmi nauczyciele wykorzystują wiele pomocy dydaktycznych, stosując nowatorskie metody pracy, realizują wybrany program dydaktyczno-wychowawczy, pozwalający na dobre przygotowanie absolwentów do podjęcia nauki w szkole.

Cała kadra pedagogiczna i personel, tworzą przyjazną i życzliwą atmosferę współdziałania, opartą na wypracowanym kodeksie etyki zawodowej.

 

Witajcie Przedszkolaki!

Serdecznie witamy najmłodszych Przedszkolaków i ich Rodziców! Pierwsze dni w przedszkolu nie są łatwe dla dzieci i ich rodziców. Każdemu z nas zależy na tym, by dziecko czuło się w przedszkolu dobrze, bezpiecznie i komfortowo. Jeśli pozytywnie nastawimy dziecko do nowego etapu w życiu, sami będzi...